Jeugdweekend Neeltje Jans en Brouwershaven voorjaar 2001.
Activiteiten:
 • Klimmen op de pijler bij Neeltje Jans.
 • Fietsen naar Brouwershaven
 • Overnachten op het eiland 'Dwars in de weg'
 • Waterskien op het Veerse meer

  Het weekend startte om 10.00 op Neeltje Jans iedereen was door Pa en Ma gebracht met de fiets achterop de auto. De dag begon met klimmen op de pijler. Hier moest je eerst met een boot naar toe waarvan je niet droger werd. Want het touw lag gewoon in het water en we moesten ons naar de pijler trekken aan dat touw.

  Toen we bij de pijler kwamen moesten we eerst traverseren (dwars) de pijler beklimmen en toen aan een net omhoog.
 • Abseilen
  Het abseilen was best eng want het is een ongeveer 35 meter, dus als je op het randje staat kijk je van die hoogte naar beneden.

  Maar beneden stond Klaus en als je valt trekt hij aan het touw en dan hang je gelijk stil. Voor vallen hoef je dus niet bang te wezen.

  Je kan op eigen snelheid naar beneden gaan maar ik raad je aan om niet te snel naar beneden te gaan. want als je geen handschoenen aan hebt verbrand je je fikken.

  Slapen op 'Dwars in de weg'
  Voordat we op het eiland waren moesten we eerst op de fiets naar Brouwershaven. De groep was verdeeld in twee groepen. Eerst vertrok de groep van Gerwin en daarna de groep van Moniek. Halfverwege stond pa met koek en zopie.
  Na de pitstop merkte we dat de kaart verkeerd was en ik met twee maten fietsten verkeerd uiteindelijk wisten we de weg maar toen kwam er al een begeleider(mijn pa) met een oude Golf aangereden.

  Daar zijn we achteraan gefietst en zo kwamen we bij de haven waar we met een motorbootje naar het eilandje vervoert werden.
  Eenmaal op het eiland gingen we de tent opzetten en barbeceuen (Dit was heerlijk). S' avonds was er weer een kampvuur en op de steiger kloten.

  Waterskien
  Het waterskien vond ik het leukst en dat had ik daarom ook snel onder de knie. Het gaat redelijk hard en je moet best ver zwemmen voor dat je weer bij de kant bent. Als je het goed kon mocht je monoboarden (op 1 ski met twee benen) wakeboarden net zo'n board als een snowboard.

  Niet alle mensen hadden hadden het onder de knie en haalden soms nog niet één rondje, dus dan moet je best ver zwemmen want je moet natuurlijk proberen om zo dicht mogelijk bij de kant te stranden want anders moest je dus zo ver zwemmen.


  Groetjes, Niels.  Terug reisverslagen

  - Einde -