Jeugd-weekend in MonthermeHike-weekend Montherme.
Op de 9e en 10e december 2000 startte het weekend. Het begon allemaal 's ochtends vroeg. We (Niels en Anne) moesten toen met de auto naar Patrick en Monique toe. Vanuit daar konden we verder meerijden naar onze bestemming. We hebben onderweg nog bij een paar plaatsen moeten wachten op meer kinderen die zouden meegaan. Toen we eenmaal waren aangekomen moesten we op de kaart gaan vinden waar we op dat moment zaten en dat lukte ons nog aardig ook want de informatie stond op een kaartje geschreven wat bevestigd was aan een kerkje. Daarna moest iedereen om de beurt een keer kaart lezen om bij onze bestemming aan te komen. En dat was ook heel gezellig want ik ben zeker wel 3 keer verkeerd gelopen en dat vond helemaal niemand vervelend want dan liepen we gewoon allemaal weer effe een stukje terug.
Onder het lopen hadden bepaalde mensen nogal behoefte aan een beetje begeleiding maar die werd dan ook goed gegeven. Ik had wel een probleem, ik had mijn rugzak verkeerd ingepakt, hij was een beetje te zwaar. Ik had te veel kleding meegenomen dat had als gevolg dat hij ongeveer 11 a 12 kilo woog. Dus een goede tip neem nooit te veel overbodige spullen mee. Het was soms wel koud onder het lopen en soms ook weer warm. We hebben ongeveer 10 km gelopen.
Sí avonds toen we aan kwamen hadden we de groep gesplitst want de ene groep had onze bedden klaar gemaakt en Trance, Monique en ik en nog een paar andere hadden het eten klaar gemaakt en dat moest een soort macaroni voorstellen met groente. Zelf vond ik de wortels er door niet zo een succes maar ieder zijn eigen smaak. Na het eten gingen we een poging doen om een kampvuur te maken en dat lukte na 3 uur wel aardig. We moesten natuurlijk wel veel takken zoeken anders ging het vuur uit. De nacht verliep rustig, ik sliep tenminste vroeg. Maar het weer had wel tegen gezeten zeker in de nacht viel er een hoop regen met harde wind.

De volgende dag,
Gingen we eerst ontbijten en een lunch-pakket maken sommige hadden ook nog brood van de vorige dag. Daarna gingen we de slaapzakken opruimen wat bij Niels nogal moeizaam ging. Wat ik me ervan herinner is dat er overal chips lag in onze hoek. Daarna gingen we weer verder lopen en moesten we ook nog een klein stukje abseilen. Toen we beneden kwamen liepen we naar de autoís toe en ging Monique hun eigen auto halen waar ze een vervelende verassing aantroffen. De auto was namelijk van achteren aangereden. Monique is nog langst mensen in de buurt geweest om te vragen of ze iets hadden gezien maar die gaven geen reactie wat mij heel vreemd leek. Toen moesten we ook nog langs het politiebureau om aangifte te doen waar het weer keihard begon te onweren. Dat was weer wat minder, maar het was nou eenmaal zo. Toen zijn we weer aan de terugweg begonnen en onderweg moesten Monique, ik en nog vele andere kinderen naar de wc. Leuk om te weten He?! Toen kwamen we weer aan op de ontmoetingsplaats waar een aantal kinderen weer een andere richting op moesten gaan om naar huis te kunnen. Rond 21.00 lag ik weer fijn in mijn bedje. Ik vond het een fantastisch weekend ook al was ik het enige meisje. Ik heb met volle teugen genoten.

Groetjes
AnneTerug reisverslagen

- Einde -