Hemelvaartsweekend Fontainebleau 2001Foto reeks
Fontainebleau
Fontainebleau is een stadje in een bosrijke omgeving waar veel rijke mensen uit Parijs wonen of een tweede woning hebben en waar menig Nederlander zich tussen wil bewegen. Wij zijn echter gegaan om gewoon te Boulderen en er eens fijn 'uit' te zijn. We hebben gekampeerd op de camping 'Les Prés' gelegen nabij het pitoreske dorpje 'Grez sur Liong', zo'n 50 km onder Parijs. Een voordelige gezellige camping voor mensen die niet teveel hechten aan luxe en geen bezwaar hebben tegen een muggetje.... Overigens is de directe omgeving ook heel mooi. Er kan worden gevist op forel, kano gevaren en naar believen gewandeld.

Woensdag 23 mei.
De meeste mensen van de groep waren al aanwezig of zijn Woensdagavond aangekomen zodat er Donderdagmorgen vroeg al direct kon worden geklommen. Hun wachtte een gezellige ontvangst bij het kampvuur.

Donderdag 24 mei.
De eerste dag zijn we opgestaan onder een bewolkte hemel waaruit tot de middag geen regen viel. We zijn gaan klimmen bij 'J. A. Martin' zolang het nog droog was. Met de lunch begon het flink te regenen zodat de rotsen te nat werden om nog te kunnen beklimmen. Jammer, dan maar terug naar de camping voor de lunch. Tot onze verrassing had het daar niet geregend dus was het maar een lokale bui geweest in 'J. A. Martin'. Om ca. vier uur op zoek naar een ander gebied waar het niet geregend had. Dit werd 'Le 91.1' waar we tot acht uur 's avonds leuk hebben geboulderd en voor sommigen geklauterd. Toch nog een geslaagde klimdag en opnieuw naar de camping waar we de avond opnieuw hebben doorgebracht rond het kampvuur met een glaasje wijn.
Vrijdag 25 mei.
Dit keer was het de gehele dag schitterend weer. Dus na het ontbijt op naar de rotsen; dit keer van 'le 95.2'. Het werd zweten maar leverde veel mooie plaatsjes op zoals je hierboven kunt zien. Ieder klom zijn eigen niveau. De gradaties lopen van eenvoudig naar moeilijk in de kleuren wit, geel, oranje, blauw, rood en opnieuw eindigend met wit. 's avonds opnieuw vermoeid naar de camping voor een barbeque en een glaasje wijn bij het kampvuur.

Zaterdag 26 mei.
Deze dag is een deel van de groep met de trein naar Parijs geweest. De andere mensen zijn weer gaan boulderen. Parijs was leuk en eenvoudig te bereiken vanaf het station te Fontainebleau. Bij het station is een grote bewaakte parkeergarage waar je voor ca. een tientje de gehele dag kunt staan. Een dagretour Parijs kost incl. metrogebruik voor een volwassene ca. 30 gulden. Kortom geen geld om deze kans te laten ontgaan. Het werd een snelle rondleiding zonder tijd om uitgebreid ergens te verblijven. M.u.v. natuurlijk de grootste bergsportzaak in Parijs 'Au vieux campeur'. De meeste 'Highlites' hebben we wel gezien. De Seine, Pont Neuf, Sacre Coeur, Place du Teitre, Pigalle, Notre Dame, 't Louvre, Palais Royal, Tuileries, Champs Elysees, Tour Eifel, Trocadero en als laatste naar het ontmoetingscentrum van vele Nederlanders, de Mac. Donalds.
Zondag 27 mei.
Als afsluiting zijn we nog gaan boulderen in een gebied vlakbij het dorpje Beauvais aan de A6 richting Parijs. Zo hadden we al een stukje van de reis hier naar toe gecombineerd met de terugreis naar Nederland. Deze dag leverde wat problemen op. Voordat we konden beginnen was er een auto misgereden zodat we met ca. een uur vertragng en wat minder beltegoed wat later starten. Of dit niet genoeg was viel ik (auteur) tijdens een taverse -van zelfs een halve meter- naar beneden en scheurde hierbij mijn enkelband. Grote frustratie en zes weken rust in het vooruitzicht. Gelukkig door de snelle actie van Patrick en Gerwin is dit beperkt gebleven tot 14 dagen. Dus een les voor de volgende keer. Kijk uit waar je stapt en neem altijd een koude compres en wat sportape mee..... Mede door dit verband kon ik ook nog normaal naar huis rijden. Om 15.30 uur vertrokken de laatste mensen weer naar huis.

Terug reisverslagen

- Einde -