Klimweekend Beez Oktober 2004Beez
De rotsmassieven van Beez liggen beschut in een groene omgeving langs de Maas Het is een mooi gebied waar je ook naar hartelust kunt 'topropen'.
De routes zijn goed behaakt en duidelijk te herkennen a.h.v. je topo. Veel routes liggen uit de zon wat bij erg heet weer wel fijn is maar die daardoor na regenval ook langzaam drogen.
De topo van het gebied is verkrijgbaar bij de Club Alpine Belgium (CAB) die tevens het gebied beheert.

Het gebied ligt aan een drie parallele verbindingswegen. Een spoorrail, daarnaast een autoweg die weer langs de Maas loopt. Door het vele auto- en treinverkeer zijn touwcommando's soms moelilijk te verstaan. Zeker bij de langere routes.
Organisatie
Het weekend in oktober 2004 was georganiseerd door de regio Zeeland en starte op een zonnige zaterdagmorgen onderaan de rotsen op de parkeerstrook.
We waren met 18 mensen dus een leuk gezelschap. Het was al weer even geleden dat er zoveel mensen zich hadden aangemeld. En dat al laat in het seizoen en vlak na de herfstvakantie. Vermoedelijk was het daardoor niet zo druk op het massief wat ons weer goed uitkwam. Het was echt een weekendje alleen voor zeeuwen!

De overnachting was gepland in de Chavee hut van de Vlaamse Bergsport- en Speleologie Federatie (VBSF). Je kunt daar een lager of een kamer nemen half- of volpension. Je moet wel vooraf reserveren want het is een gewilde hut.
Het is ook mogelijk gebruik te maken van de keuken tegen een kleine vergoeding of slapen op het naastgelegen kampeerveldje. Voor ons favoriet. Je kunt natuurlijk ook weer alles combineren.
De hut is gelegen in Maillen. Afslag 18 van de E 411 vanaf Luxemburg of afrit 16 (Wierde) en via de N4 tot afslag Maillen.
Beez oktober 2004 Zaterdag
'S morgens om 10:00 kwamen we aan. Traditioneel, klimspullen aantrekken, touwen uitpakken, rugzak op en naar het massief. Zelf klommen we in een touwgroep van drie. Ada, Anke en Wim. We zijn na de gebruikelijke kennismaking met de andere klimmers en een bakje koffie begonnen op 'Junction' het op één na verst gekegen massief vanaf de toegang tot het gebied.
Hier zitten allemaal korte routes die je ook kunt 'topropen'. Wij hebben gekozen om eerst wat routes normaal te klimmen om ook het abseilen weer eens te oefenen. Maar meer dan één touwlengte gaat daar niet.
's Middags zijn we naar 'Liedekerke' verhuisd. Het bleef de hele dag mooi weer en we hebben lekker geklommen.

Om 17:00 was het tijd om in te pakken want eer je je tent op hebt gezet in deze tijd van het jaar is het donker. 's avonds hebben we nog gezellig ons potje gekookt in de keuken van de Chavee hut.
Zondag
Zondagmorgen bleef het lang mistig. Na het ontbijt de tent nat in de auto en terug naar Beez. Wij zijn weer begonnen in dezelfde samenstelling op "Liedekerke' maar nu in een route met meerdere touwlengten. We hadden de portofoons wel nodig want op ca. 30m afstand wordt het hard schreeuwen en touwcommando's middels touwsignalen werkt alleen goed bij je vaste klimpartner. Ook zondag bleef het weer goed dus rond 16:00 konden we terugkijken op een leuk en succesvol weekend. Lekker buiten en een weekendje eruit.
Ook Niels had geen bezwaar tegen een lekker weekendje alleen.

Tenminste .................................


Auto-route naar Beez:
Antwerpen (E19) - Brussel(E411) - Namen-bouge (afslag nr.14) - Beez (N959), links v/d weg is een grote parkeerplaats.

Terug reisverslagen

- Einde -